مراحل اجرا بام سبز

مراحل اجرا بام سبز را به طور کلی می‌توان به ۴ دسته زیر تقسیم بندی کرد :

  1. لایه پوشش گیاهی
  2. لایه محافظت
  3. محیط کشت
  4. لایه زهکش

۱٫ لایه پوشش گیاهی

برای استفاده از گیاهان در بام سبز اگرچه میتوانیم از هر گیاهی استفاده کنیم اما باید شرایط خشک و خشن پشت بام را هم در نظر گرفت و گیاهانی را انتخاب کنیم که بتوانند در عمق کم و شرایط کم آبی و هوای سرد و گرم مقاوم باشند. در مجموع انتخاب گیاهان مناسب بام به طرح نهایی توسط طراح ، شرایط اقلیمی ، طراحی سازه و… بستگی دارد.

۲٫ محیط کشت

به محیطی که گیاه در آن شروع به رشد می‌کند و به واسطه ی الزامات سازه ای باید وزن کمی داشته باشد، محیط کشت می‌گویند. این محیط با خاک معمولی متفاوت میباشد  و باید تا حد امکان سبک بوده و وزنش حدود ۹۰۰ کیلو در هر متر مکعب در حالت مرطوب باشد.

۳٫ لایه زهکش

این لایه بین محیط کاشت و لایه محافظت قرار می‌گیرد تا آب بتواند از هر جای بام سبز به سیستم زهکش ساختمان وصل شود. توجه داشته باشید که همیشه مقداری آب اضافی در این لایه وجود دارد که باید به روش های زیر تخلیه شود :

  1.  به وسیله خود بام
  2.  ناودانی های مربوط به شیروانی ها
  3.  آبراه و کانال آب

 

۴٫ لایه محافظت

این لایه بام را از نشتی، چکه کردن و نفوذ آب محافظت می‎‎کند. این صفحه می‌تواند باریکه ای از بتن سبک،  عایق محکم، ورقه ضخیم پلاستیکی، ورق مسی یا ترکیبی از اینها باشد و انتخاب آن به ویژگی های طراحی و کاربرد بام سبز بستگی دارد. همه ی سیستم های بام سبز به لایه محافظ احتیاجی ندارند و ممکن است از لایه مانع ریشه به جای آن استفاده شود.

لایه مانع ریشه ها: این لایه از نفوذ ریشه ها و آسیب زدن آنها به عایق کاری و غشاء سقف جلوگیری می‌کند. این لایه معمولاً از یک پوسته پلی اتیلن تشکیل شده و بیشتر در پروژه های عمومی که ترافیک عبوری و بار سقف زیاد است و جاهایی که گیاهانی با ریشه های عمیق و ریشه های تهاجمی کاشته شده مورد استفاده قرار میگیرند.

 

نوشتن را شروع کنید و اینتر را بزنید

Call Now Button